Bagarmossens cykelkök katt i fotölj

Frågor och svar

Här får du svaren på många av dom vanliga frågor som vi får ibland 🙂

Lagar ni mat i köket?

– Nej, vi lagar cyklar! Men det händer att vi bjuder på fika ibland.

Hur blir man medlem?

– Läs mer på vår medlemssida.

Jag vill donera en eller flera cyklar

– Läs mer på vår bidrags-sida.

Lagar ni cyklar åt besökare mot betalning?

– Nej, men eftersom vi är en kollektiv gör-det-själv cykelverkstad är du välkommen att använda verktyg, ta återvunna delar och få stöd och råd från oss som är volontärer.

Säljer ni cyklar?

– Ibland. Det händer att vi har cyklar till försäljning, antingen såna som vi fått i bra skick eller som volontärer lagat. Pengarna går oavkortat till föreningen.

Har ni aktiviteter utanför er lokal? Tex på skolor?

– Det har hänt, men eftersom vi drivs av ideellt engagemang är det oftast svårt att arrangera saker under vanlig arbetstid. Vi tar gärna emot förslag på aktiviteter och så ser vi om några volontärer vill vara med! Kontakta oss i så fall.

Bor katten på bilden hos er?

– Nej. Däremot kommer den in på besök ibland.

Vem har tagit alla fina bilder på sajten?

Det har våra volontärer gjort! Flera av bilderna är tagna av Jonas Esteban Isfält och de andra är hämtade från vårt instagram-konto.

Hur startar man ett cykelkök?

Kul att du funderar på att starta upp ett cykelkök! Det som krävs är engagemang och några volontärer i första hand. Hör av dig till oss så kan vi bistå med hjälp. Och kolla in Guiden för att starta upp cykelkök!

Finns det någon lättfixad cykel

Cyklarna vi har i köket varierar i skick och kräver olika mycket arbetstid. Ibland räcker det att laga en punka men ibland är det mer åtgärder som krävs. Tiden som det tar att laga en cykel varierar därför och är svårt att svara på. Volontärerna på plats hjälper till efter bästa förmåga för att du ska kunna rulla hem din cykel!

Det kan kännas tidskrävande att fixa med din cykel, men det gör att du lär dig hur allting sitter ihop och fungerar. Och i slutändan kommer du att uppskatta din cykel mycket mer! Dessutom gör det att du kan behålla den i gott skick väldigt länge.

Säljer nu reservdelar? Eller behöver man köpa i förväg?

Vi har begagnade reservdelar i cykelköket som du som medlem får använda när du lagar din cykel, regeln är att delarna ska rulla ut på en cykel och inte tas med hem en och en. Vi säljer även en del reservdelar som slangar, kedjor, vajrar, punka-kit m.m. till ett billigt pris för våra medlemmar!

Beroende på vad du ska fixa med din cykel är det inte säkert att just den delen du behöver finns och då behöver du kanske köpa den i förväg. Kom förbi när vi har öppet och fråga en av volontärerna så hjälper vi dig så gott vi kan!