Cykelköket cykelslang

Bidra

Det finns flera sätt som du kan bidra till cykelköket!

Bli medlem!

Läs mer HÄR

Bli volontär!

Cykelköket drivs av fantastiska volontärer! Om du vill engagera dig som volontär är det bara att dyka upp på ett av våra volontärintroduktioner som är kl 13-14 första lördagen varje månad (vid storhelger kan volontärintrot flyttas till en annan helg, se facebooksidan för ev. uppdateringar).

På volontärintroduktionen får du en genomgång av verkstaden, vad vi har för regler och veta mer om hur föreningen fungerar. Vi ställer inga krav på cykelmek-kunskaper för att vara volontär utan fokuserar på värderingar och attityd! Som riktmärke vill vi att du som volontär hjälper till att hålla köket öppet ca en gång i månaden.

Donera cyklar/reservdelar

Har du en gammal cykel som du vill bli av med? Har du reservdelar hemma/i förrådet som du skulle vilja kom till användning för någon?

Vi tar gärna emot både cyklar och reservdelar! Kom förbi med dem under våra öppettider eller hör av dig till oss på facebook/mejl för att se om någon av våra volontärer kan hjälpa till att hämta (om det är i närheten). Förutsättningen är att du tror att cykeln/delarna kan komma till användning för någon annan. Knäckta cykelramar är t.ex. något som vi inte tar emot:)

Donera många cyklar?
Är ni en bostadsrättsförening/liknande som ska rensa ut ert cykelförråd så tar vi gärna emot cyklar. Det kan gå till på lite olika sätt. Helst kommer vi och väljer ut de cyklar som har störst potential att komma till användning i cykelköket, men det bygger oftast på att ni är belägna nära oss.

Här finns ett utskick till bostadsrättsföreningar om hur ni behöver gå tillväga för att rensa cyklar. Kort sagt så behöver ni:

  1. Informera de boende i god tid, och be alla att märka upp sina cyklar
  2. Samla in kännetecken för alla omärkta cyklar, såsom ramnummer, färg, modell, cykeltyp (dam / herr / barn / mtb) och antal växlar, och skicka till polisen (Använd gärna detta excel-dokument). Mejla dokumentet till Hittegods Stockholm på adress registrator.stockholm@polisen.se
  3. Förvara cyklarna i 6 månader innan ni kan skänka bort dom

Därefter kan ni donera dem till oss!

Hör gärna av er till oss så ser vi vad som kan funka! Kontaktinfo hittar du här.