Om cykelköket

Cykelkök borde vara som bibliotek och finnas i varenda litet centrum! En ska kunna komma och själv laga och lära sig laga sin cykel oavsett var i Sverige en bor. Cykelköken ska vara tillgängliga och inkluderande, verka för ett mer välkomnande och jämställt samhälle! Cyklister ska ta över gatorna i glädjens, miljöns och hälsans namn!

Det finns många cykelkök runt om i världen. I Sverige finns systerkök bland annat i Solna, Göteborg, Malmö och Jönköping. De flesta cykelkök kallar sig nog något annat! Många erbjuder ju öppna verkstäder, lånar gärna ut verktyg och hjälper till!

Bagarmossens cykelkök erbjuder en öppen gör-det-själv-verkstad där du kan komma och använda verktyg för att laga eller bygga din cykel på plats! Vi kommer ha skrotcyklar som en kan renovera eller ta delar ifrån såväl som en del nya delar till inköpspris. Genom att bli medlem kan du använda cykelköket under våra öppettider och även så småningom bli köksmästare och då hålla öppet själv!

En behöver inte vara cykelmekaniker för att vara engagerad i cykelköket! Vi lär oss av och med varandra!

ottomindre
Otto Rimfors, ordförande

Om föreningen

Föreningen Bagarmossens Cykelkök bildades juni 2015 med målet att starta upp ett cykelkök i Bagarmossen. På det första mötet valdes en styrelse bestående av:
Otto Rimfors (ordförande)
Sara Tunander (kassör)
Gustaf Dahlfalk (sekreterare)
Daniel Stormdal (ledamot)
Anders Engström (ledamot)

I skrivande stund har ett fyrtiotal personer anmält intresse att vara med i föreningen, och flera utöver styrelsen hjälper till med att starta upp genom att bygga hemsida, ragga sponsorer, mm

Vill du vara med i föreningen? Fyll i vårt kontaktformulär här >>

Föreningens stadgar kan du läsa här >>